Αρχική » i n f o » ΟΙΚΙΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ 2008

ΟΙΚΙΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ 2008

ΟΙΚΙΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2008

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

5-15/8/08: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ:

“Στα όνειρά μας!” με την Nini και τον Francois Pythoud.

Κάθε βράδυ στις 9, ο Eλβετικός θίασος Καλλιτεχνικού Τσίρκου «L’ élastique Citrique», θα παρουσιάζει την καινούργια του παράσταση, εμπνευσμένη από την ιστορία και τους ανθρώπους της Οικίας.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

4-14/9/08: ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ YOGA,

με την Jody Lawrance και την Sarah Hegarty.

Καθημερινά μαθήματα yoga και ενδιάμεσα χρόνος για χαλάρωση και ξεκούραση.

19-21/9/2008: ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΩΝ

“Εξερευνώντας την Επίδραση της Ομοφοβίας και του Ετεροσεξισμού στην Υγεία και στις Σχέσεις” με τις Αλεξάνδρα Βασιλείου και Λένα Ασλανίδου

Στον ασφαλή χώρο που θα δημιουργήσουμε, θα μπορέσουμε να εξερευνήσουμε τις διάφορες πτυχές της ομοφοβίας και του ετεροσεξισμού, έτσι όπως εκφράζεται στην καθημερινή ζωή, μέσα και γύρω μας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε γυναίκες

26-29/9/08: ROY HART THEATER

Σεμινάριο Φωνής, με τον Ulrik Barfod.

Ένα εντατικό σεμινάριο για την απελευθέρωση και την ανάπτυξη της φωνής, όπου μέσα από ασκήσεις αναπνευστικές, κινητικές, φωνητικές και αυτοσχεδιασμούς, ο καθένας οδηγείται να αντλήσει από την εσωτερικότητα του, προς την ανακάλυψη και την ενδυνάμωση της δικής του μοναδικής φωνής.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Οικία και για περισσότερες πληροφορίες δείτε το εσώκλειστο έντυπο.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

4/10/2008: Ο Θίασος Νέων με Ειδικές Ανάγκες της VERY SPECIAL ARTS

παρουσιάζει το φετινό του έργο: “Η Προξενήτρα”

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η μουσικοθεατρική ομάδα «Της Δάφνης 8 τα Καμώματα» ανεβάζει στην Οικία την πρώτη παράσταση της νέας της δουλειάς. Πρόκειται για μία πρωτότυπη απόδοση του γνωστού θεατρικού έργου του Θόρτον Ουάιλντερ, εμπλουτισμένη με ζωντανή μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση. Παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν τα 19 μέλη του θιάσου, στην μεγάλη τους πλειοψηφία άτομα με νοητική υστέρηση. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ρόμπερτσον. Mουσική: Νικήτας Μαυρογιάννης. Είστε όλοι προσκεκλημένοι. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

10-12/10/08: AMMA

Παραδοσιακό Ιαπωνικό Μασάζ, με τον Hervé Péchot.

Το Άμμα είναι η αρχαιότερη μέθοδος μασάζ στην Ιαπωνία. Σ’ αυτό το τριήμερο θα γίνει μια εντατική εκπαίδευση στο Άμμα σε καθιστή θέση, που έχει επινοηθεί για να χαλαρώνει και να ενεργοποιεί πλήρως ένα άτομο καθιστό και ντυμένο σε χρόνο 15 λεπτών.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Οικία και για περισσότερες πληροφορίες δείτε το εσώκλειστο έντυπο.

10-12/10/2008: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

“Η Γεύση και το Πνεύμα” με την Elizabeth Clementz.

Έχετε βαρεθεί να μαγειρεύετε όλο τα ίδια και τα ίδια; Έχετε αντιληφθεί πόσο η αλλαγή στην διατροφή στηρίζει και ωθεί μια ουσιαστική, βαθειά αλλαγή;

Η θεραπεύτρια, ταξιδιώτρια, καθηγήτρια και αστρολόγος Elisabeth Clementz είναι επίσης καταπληκτική μαγείρισσα. Θα μας μυήσει στην τέχνη μίας μαγειρικής απολαυστικής, χαρούμενης, ελαφριάς και ευρηματικής. Απλά και οικονομικά, θα μάθουμε να κάνουμε το κάθε γεύμα γιορτή, που να τρέφει το σώμα και την ψυχή μαζί.

14-21/10/2008: ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ,

με την Rosy Anton και την Sabine Treichel-Pohl.

Αποκλειστικά για γυναίκες. Το πρωί θα γίνεται yoga και διαλογισμός, το απόγευμα 4 ώρες δημιουργικού χορού. Μέσα από την κίνηση θα διερευνήσουμε την επαφή μας με την φύση, με τις άλλες γυναίκες, με τον εαυτό μας, ώσπου να μπορέσουμε ν’ αφεθούμε στο θείο άγγιγμα της Ύπαρξης. Το σεμινάριο θα είναι στα γερμανικά.

24-26/10/2008: ΜΕΘΟΔΟΣ MONTESSORI

“Αρχές στην πράξη: Η Ουσιαστική Πειθαρχία” με την Patricia Oriti

Μέσα από ουσιαστική πειθαρχία μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν αυτο-έλεγχο και υπευθυνότητα, και συνάμα να αναπτύξουμε την ανταποκρισιμότητά στις σχέσεις μας μαζί τους, από την βρεφική ηλικία μέχρι και την εφηβεία.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Οικία και για περισσότερες πληροφορίες δείτε το εσώκλειστο έντυπο.

25-30/10/08: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

“Ο Δρόμος” με την Elizabeth Clementz και τη Χριστίνα Χωραφά.

Έξη μέρες πεζοπορίας, υπαίθριας ζωής και ψυχοσωματικής άσκησης στα Μέθανα για να επανασυνδεθούμε με το μεγαλείο της φύσης, μέσα μας και γύρω μας.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Οικία και για περισσότερες πληροφορίες δείτε το εσώκλειστο έντυπο.

31/10 – 2/11/008: ΦΩΝΗΤΙΚΗ – ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

με την Έλενα – Niskriya Καζαντζίδη.

Θα εξερευνήσουμε την έκφραση μέσα από ασκήσεις με τη φωνή και το σώμα, αυτοσχεδιασμούς, διαδραστικές καταστάσεις, story telling, δημιουργία χαρακτήρων και πολύ χορό. Ο σκοπός αυτής της εργασίας είναι η απελευθέρωση των εκφραστικών μέσων και η έκθεση της ουσιαστικής ποιότητας του καθένα.

Για αναλυτική περιγραφή του κάθε σεμιναρίου παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες – Εγγραφές:

210-7483416 & 6946-41 49 31

aigina.oikia@gmail.com

http://www.oikiakarapanou.gr